QT Archtects


Current

Galatasaray

Photography by

  • Hanoi
  • Vietnam
  • 2012-present
  • Aliquam vel elit vulputate, malesuada dui a, malesuada lacus. Praesent scelerisque nunc sit amet nunc tempor laoreet. Donec a felis dignissim, interdum lectus id, ullamcorper nisi..

Arsenal

Photography by

  • Hanoi
  • Vietnam
  • 2011-present

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam tincidunt libero sit amet ullamcorper feugiat. Nunc ac ultricies justo, sit amet interdum mauris. Nam at est porta, porttitor augue et, pulvinar orci. Donec nec mauris vehicula, aliquet lorem sit amet, aliquam diam

Quisque eu urna lorem. Sed congue dui et porta aliquam. Aenean vehicula et quam et dictum. Curabitur quis libero sed elit vehicula ornare. Nunc lacinia nec mi vitae accumsan. Etiam a mauris id est condimentum vestibulum in pulvinar erat. Cras mollis erat eget bibendum lobortis. Sed sed dui lobortis, vestibulum nisl nec, fringilla urna..

Shakhtar Donetsk

Photography by

  • Hai Phong
  • Vietnam
  • 2007-2009

Suspendisse a nisl sit amet risus suscipit viverra. Praesent nec molestie lorem, ut tincidunt leo. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

Suspendisse a nisl sit amet risus suscipit viverra. Praesent nec molestie lorem, ut tincidunt leo. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

Milan

Photography by

  • Bac Ninh
  • Vietnam
  • 2008-2012

Aliquam vel elit vulputate, malesuada dui a, malesuada lacus. Praesent scelerisque nunc sit amet nunc tempor laoreet. Donec a felis dignissim, interdum lectus id, ullamcorper nisi..

Materials continue from interior to exterior and back again, furthering the connection between inside and outside spaces. From inside the house panoramic views open dramatically from every room, and nature becomes an integral part of the house.

Real Madrid

Photography by

  • Hanoi
  • Vietnam
  • 2012-Present

Valencia

Photography by

  • TP HCM
  • Vietnam
  • 2010-2012

Porto

Photography by

  • Hanoi
  • Vietnam
  • 2012-2013

Ut aliquam lorem vitae tortor euismod, ac euismod lacus molestie. Nullam lectus tellus, convallis ac egestas sed, ultrices sed urna. Curabitur pulvinar lorem ut hendrerit molestie. Morbi ut est eu massa auctor dignissim nec eu justo.

Schalke

Photography by

  • Hanoi
  • Vietnam
  • 2010-Present

Juventus

Photography by

  • Hanoi
  • Vietnam
  • 2010-2012

Bayern Munich

Photography by

  • Ninh Binh
  • Vietnam
  • 2012-Present

Praesent nec molestie lorem, ut tincidunt leo. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

Borussia Dortmund

Photography by

  • Hanoi
  • Vietnam
  • 2009-2010

Barcelona

Photography by

  • Hanoi
  • Vietnam
  • 2004-2006

Manchester United

Photography by

  • Hanoi
  • Vietnam
  • 2005-2008

Paris Saint-Germain

Photography by

  • Hanoi
  • Vietnam
  • 2006-2009

Bodrum Residence

Photography by

  • Bodrum
  • Turkey
  • 2011-Present

XTEN recently starts a new residential project in Bodrum, Turkey. The site is on the top of Yalikavak hill along the Aegean Sea, with a panorama view from the city to the ocean. More project information will be coming soon.

Macapa Drive

Photography by

  • Hollywood Hills
  • California
  • 2007-Present

Macapa Drive is located on a ridge behind the Hollywood Bowl, above Mulholland Drive, with views over Los Angeles from downtown to the Pacific Ocean.

City zoning parameters required that the new design maintain the both the footprint and the height of the original building on the property. The architecture concept developed from the roof down. A thin steel structure with exposed framing, cantilevered overhangs and braced frames was developed in order to maximize the interior room heights and minimize the impediments to the view.

The main floor level developed as an open living, dining, kitchen area, with full height sliding glass walls opening out onto a 2000sf terrace to the South and a lush garden to the East.

A new stairway was added to access additional bedrooms built below the downslope terrace, opening onto an outdoor entertainment area and infinity pool dramatically cantilevered out from the granite hillside.

Mhouse

Photography by

  • Marina del Rey
  • California
  • 2001-2004

The Mhouse is an artists' work/live/gallery complex located in the arts district of Venice Beach, California. The conceptual framework for the building took the form of two interlocking L-shaped volumes, one dedicated to the art studios and one for domestic functions, configured around a central courtyard - the new focal point of the artists' compound.

The painter's studio required a large, raw space with high ceilings and abundant natural light and ventilation. Facing the courtyard, the painter's studio flows into the courtyard space through a double height glass garage door and can be opened on the opposite side for indoor/outdoor painting. Support spaces and galleries wrap around the courtyard and link the painter's studio to the living spaces. A red stair leads to the master suite, a series of decks and a rooftop atelier with ocean and mountain views.

The building is oriented on the site to maximize passive cooling during the summer and in the winter radiant floor heating warms the spaces. Recycled fly-ash was used in the concrete floors throughout and the galvalum cladding has 80% recycled content. These metal panels were used almost exclusively on the exterior of the project, as roof, wall, soffit, canopy - providing continuity between adjacent surfaces to reinforce the concept of the work/live compound as inter-related and inter-dependent elements.

Schonberg Park

Photography by

  • Bern
  • Switzerland
  • 2005

The Schonberg Park Apartments are designed around the idea of living amongst the trees and the picturesque landscape outside of Bern, Switzerland. The building forms were abstracted from local typologies - Villa, House, Barn - and configured on the site to carefully deflect around and thread between the existing trees on the site. Differences in plan and elevation allow for both privacy and views to the Park from every apartment, and also for the neighbors across the lane maintain a direct connection to Schonberg Park.

The glazing is proposed with an imprint of the trees which acts like a light drapery on the building, filtering the sunlight to interior spaces in the manner of tree canopies over-head. From the outside, the patterns will enter into a visual relationship with the existing trees and register on different facades at different scales.

Other local materials and forms were transformed and utilized for the project: traditional Bernese roof forms clad in ceramic tiles, operable exterior shutters and cobblestones that were to be used for all the ground level flooring. Schonberg Park developed as a regrouping of forces: the buildings accumulate into form and construction, and then disperse into pattern and landscape.

Vhouse

Photography by

  • Sherman Oaks
  • California
  • 2000-2003

The Vhouse fits into its canyon site like a pavilion. Four bearing walls are oriented perpendicular to the hillside and follow the site lines of the v-shaped lot. The folds and cantilevers of the roof geometry are articulated to respond to specific site conditions: turned down at the street edge to create privacy; folded up above the bearing walls to gain light from the sides; and sloped up again at the rear of the site to open the interior spaces to the hillside through full-scale glass.

The courtyard is planned as an outdoor room around which the different types of day and nighttime living are organized. Direct access from the open kitchen allows for outdoor dining and entertaining throughout the year, while secondary openings in the bearing walls allow for access from the bedrooms in the mornings.

Minimal detailing and materiality is indivisibly bound to the architectural concept. The bearing walls are clad in wide redwood planks that wrap continuously from exterior to interior. The non-structural infill facades are made of fine redwood slat panels alternating with open glass zones. The exposed wood framing overhead aligns with these alternating solid/void areas, generating a series of continuous lines that articulate the interior space, extend into the courtyard and frame the landscape beyond.

Summit Drive

Photography by

  • Beverly Hills
  • California
  • 2010

Summit Drive is an outdoor living/ entertaining extension to a modern steel and glass home originally built in the nineteen seventies.

Ford/Ching

Photography by

  • Los Angeles
  • California
  • 2001-2005

FordBrady was built as a vaudeville theater in the 1920's, which was then converted to a Chinese language cinema in the 1940's, and has now been converted into 12,500sf lofts and neighborhood retail spaces serving the emergent art scene in Chinatown.

Natural light enters the project through a 2,200 square foot courtyard cut into the former dark box of the theatre.

This new courtyard serves as the main gathering space to the complex and links the various spaces to adjacent streets.

The courtyard facade is made of operable resin impregnated plywood panels alternating with vertical fixed glass panels.

The operable wall calibrates the perception between the indoor/outdoor and private/public spaces in the project. Looking from inside towards the courtyard, the vertical frames capture thin slices of the outdoor activity.

When the solid panels are completely opened the interior loft space becomes contiguous with the exterior courtyard.

The primary loft was created by terracing the sloping floor of the original auditorium space.

The resulting multi-level showroom, living and sleeping spaces are defined by new white forms set within the existing roof and red brick walls of the theater.

The ceiling and exposed wood trusses are continuous over the enclosed service volumes, maintaining the scale of the original theater space from every vantage point.

55 Van Bao street, Hanoi, Vietnam
contact@qta.com.vn
T +(84) 4 123 4567
F +(84) 4 123 4567

T +(84) 4 7621 949

contact@qta.com.vn